Naar Verzuim

Verantwoording

  1. Leerplichttelling
  2. Vsv-effectrapportage

Vsv-effectrapportage

Elke Doorstroompunt-regio (voorheen RMC-regio) levert elk jaar de vsv-effectrapportage aan bij DUO. Dit gebeurt op basis van twee regelingen: de Regeling regionale aanpak voortijdig schoolverlaten 2020-2025 en de Regeling specifieke uitkering extra financiële middelen RMC-functie.

Doorstroompunt-regio’s leggen in deze rapportage beleidsinhoudelijke verantwoording af over de maatregelen die via het regionaal programma vsv uitgevoerd worden. 

Deze effectrapportage heeft gegevens over voortijdig schoolverlaters en de prestatiesubsidie van het afgelopen schooljaar. 

Opmaken en inleveren

In de regeling van 2020-2025 zijn de vragen opgenomen op basis waarvan u de cijfers uit de regio moet toelichten.

In de 'Regeling specifieke uitkering extra financiële middelen RMC-functie' zijn 2 aanvullende vragen opgenomen over de besteding en het effect van deze extra financiële middelen. 

De vragen beantwoordt u via ons format. Zie hieronder de stappen.

  1. Download het format (15Kb, xlsx) van de vsv-effectrapportage 2023-2024.
  2. Beantwoord alle vragen met de gegevens over schooljaar 2023-2024.
  3. U levert één vsv-effectrapportage aan voor uw gehele Doorstroompunt-regio. U levert dus geen afzonderlijke rapportages meer aan van eventuele subregio’s.
  4. Mail uiterlijk 20 april 2025 de vsv-effectrapportage 2023-2024 naar vsv-effectrapportage@duo.nl.

Inzicht in effect

De vsv-effectrapportages geven het ministerie van OCW inzicht in het effect van de regionale aanpak van voortijdig schoolverlaters en de prestatiesubsidie. 

Contact

U kunt uw vraag telefonisch of per mail stellen.

Mailen

Stel uw vraag via verzuim@duo.nl.

Bellen

U kunt ons bellen op 050 599 90 00 op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Deze contactgegevens zijn bedoeld voor gemeenten en onderwijsinstellingen. Hebt u als ouder of verzorger een vraag over het verzuim van uw kind? Of hebt u zorgen over het verzuim van een leerling in uw omgeving? Bespreek dit dan met de school of de leerplichtambtenaar van de gemeente.

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.